Címlap Hírek Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus

  Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus

  Az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Budapesten lesz.
  Időpontja: 2020. szeptember 13-20. között.
  Jelmondata: Minden forrásom belőled fakad. (Zsolt 87,7)

  Mi a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus?
  Világméretű ünnepségsorozat az Eucharisztia megismerésének és tiszteletének elmélyítésére. Katolikus keresztények tanúságtétele Isten szeretetéről a világ felé.


  A Kongresszus logója


  A "Minden forrásom belőled fakad" zsoltáridézetet jeleníti meg az Oltáriszentségből fakadó forrás, aminek vize négy vonalban zubog alá, utalva az örömhír terjedésére, melyet számunkra a négy evangélista örökített meg.

  A forrás folyóba ömlik, melyet az alsó hullám jelez. Ez a hullám kifejezi az Egyház örömhírvivő tevékenységét és utal a Dunára, Budapest folyójára is.

  A Duna számos európai országot köt össze, Nyugatról Keletre, Északról Délre folyva, így kifejezi, hogy az Eucharisztia közös forrásként összeköt bennünket, különböző nyelvű és kultúrájú európai keresztényeket, s így kiengesztelődésünk forrása is.

  A forrásból fakadó négy folyó a világ négy égtáját is jelképezi. Ezeket az égtájakat termékenyíti meg az evangélium és élteti az Eucharisztia.

  A logóban használt színek az ikonfestés hagyományai szerint jelenítik meg a Szentháromságot: az Atya színe a piros, a Fiúé az arany (sárga), a Szentléleké az égszínkék.

  Magyarország nemzeti színei is megjelennek a logóban, utalva Budapestre, ami 2020-ban otthont ad a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusnak.  Forrás: http://www.iec2020.hu/

   
  Névnap
  Ma 2024. február 24., szombat, Mátyás napja van. Holnap Géza napja lesz.