Címlap Hírek Állandó diakónus jelöltek admissziója az Esztergom-Budapesti Főegyházmegyében

    Állandó diakónus jelöltek admissziója az Esztergom-Budapesti Főegyházmegyében

    2014. január 18-án, a Budapest-Angyalföldi Szent Mihály Plébániatemplomban került sor az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye három álladó diakónus jelöltjének admissziójára.

    Erdő Péter bíboros megbízásából Kovács Zoltán irodaigazgató, helyi plébános vezette a szombat este fél hétkor kezdődött ünnepi szentmisét és admissziót. Az Egyház hagyománya szerint ünnepélyesen be kell mutatni a jelölteket Isten népének, a jelöltek ezzel kifejezik, hogy szándékuk komoly, és kérik a főpásztortól a szentelést.
    A jelöltek a szolgálatra kaptak meghívást és erre mondanak igent a mai szentmisében. A későbbi szentelésben ehhez kapják Isten bőséges kegyelmét – hangsúlyozta Kovács Zoltán prédikációjában. A szolgálat lelkületének kialakításában a Szentírás „haszontalan szolgák vagyunk”, és a meghívást elfogadó Szent Szűz képét, „Íme az Úrnak szolgálóleánya, legyen nekem a te igéd szerint”, állította példaként a jelöltek elé az irodaigazgató.
    A szentbeszédet követő admisszió szertartásában Lovász Péter, Szoyka Árpád és Kuzmányi István jelöltek válaszolva a feltett kérdésekre kifejezték szándékukat és akaratukat Isten és hívő népének szolgálatára.

    Az ünnepi szentmisén jelen volt Füzes Ádám atya, a Főegyházmegye állandó diakónátusért felelős referense és Nagy Károly a jelöltek spirituálisa, illetve az egyházmegye négy állandó diakónusa Lindmayer Ferenc, Tomkó László, Dudás Zoltán, Udvardy István.

    A jelöltek állandó diakónussá szentelésére előreláthatólag 2014. június 14-én, szombaton az Esztergomi Bazilikában kerül sor.

    Fotó: Zuggó Zsolt

    Forrás: Magyar Kurír

     
    Névnap
    Ma 2024. április 18., csütörtök, Andrea és Ilma napja van. Holnap Emma napja lesz.